Festival de muzica folk la Oradea

folk oradea In perioada 30 iunie – 2 iulie, Cetatea Oradea va gazdui prima editie a Festivalului National de Folk. Programat initial pe parcursul a doua zile (1-2 iulie), la prima editie vor lua parte nume mari ale folhului romanesc precum Ducu Bertzi, Magda Puskas, Vali Serban, Victor Socaciu sau localnicii Florian Chelu, Traian Cosma, Miecea Bodolan si rockerul Calin Pop. De pe pagina de Facebook a evenimentului aflam ca manifestarea va debuta vineri 30 iunie, deci cu o zi mai devreme decat se anuntase la lansarea din 23 mai.

Proiectul a fost lansat marți, 23 mai 2017, printr-o conferinţă de presă organizată în sala mică a Primăriei Oradea, de către Ana Pop, preşedinta UFB, poeta Mihaela Dindelegan, vicepreşedintă a UFB şi iniţiatoare a acestui proiect, Angela Lupşea, directorul Muzeului Cetăţii şi a oraşului Oradea, Mircea Jacan, directorul CJCPCT Bihor.

După o scurtă prezentare a iniţiativei culturale, făcută de doamna Ana Pop, managerul de proiect Mihaela Dindelegan a expus conţinutul evenimentului, care se anunţă unul deosebit de interesant pentru iubitorii de gen.

„Primăria Oradea organizează numeroase activităţi culturale de anvergură, dar există un segment mare de populaţie – al celor în vârstă de peste 40 de ani – ale căror nevoi culturale sunt mai puţin împlinite. De aceea am optat pentru acest gen de muzică deosebit de îndrăgită, dar mai rar întâlnită pe afişele marilor concerte din Oradea. Accesul la concerte va fi gratuit”, a declarat poeta Mihaela Dindelegan.

Pe lângă concerte, Municipalitatea a pregătit publicului o serie de activităţi:

„Pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, am pregătit în Cetate ateliere de creaţie, zilnic, de vineri 30 iunie până duminică 2 iulie, între orele 16:00 – 19:00. Activităţile se vor desfăşura cu sprijinul voluntarilor de la Asociaţia Manus Pulchrae„, se arata pe pagina de Facebook.

 

Festivalul va fi deschis în 30 iunie, de la ora 19:00, cu un recital susţinut de Alexandrina şi Florian Chelu, Nicolae Moranciu, Raul Bochiş şi Magda Puskas.

Pe 1 iulie, de la ora 19:00, pe scena din Cetatea Oradea vor urca Alexa Bercea şi Antonia Ganea (clasa prof. Dana Oprescu), Traian Cosma, Adina Hodişan, Vali Şerban şi Ducu Bertzi.

În ultima zi, de la ora 19:00, vor concerta: Sergiu Nica, Raul Silaghi, Florian Chelu şi Gato Istvan, Liliana Ioniţă Budău, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Mircea Bodolan şi Victor Socaciu.

Sursa – pagina de Facebook a festivalului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s